Milieupolitiek

De onderneming Fleischhauer Datenträger voelt als een internationaal erkend fabrikant van tickets, kaarten en RFID-producten verplicht tot een duurzaam gebruik van hulpbronnen. Naast economische en sociale doelstellingen vormen milieudoelstellingen de derde pijler van onze bedrijfsstrategie, die is gericht op een langdurige vertrouwensrelatie met onze klanten.

De fabricage van onze producten vereist het gebruik van grondstoffen en energie.Een verantwoordelijk en economisch gebruik van deze middelen dient daarom zowel onze ecologische als economische doelstellingen. Wij zien het als onze permanente missie, in het dagelijkse werk van alle medewerkers de ecologische gevolgen van overvloedig materiaal- en energieverbruik bewust te zijn.

Wij werken onmiddellijk aan de verbetering van onze milieubalans. Door het gebruik van een fotovoltaïsch systeem, genereren we jaarlijks meer dan 250.000 kilowattuur zonne-elektriciteit. Dit stelt onze klanten in staat hun product zonder CO2-voetafdruk te laten produceren. We zijn er trots op, om schone energie te produceren en zullen ook in de toekomst investeringen in milieuvriendelijke technologieën consequent prioriteit geven binnen de onderneming.

Om een consistente organisatorische implementatie aan te tonen is ons milieu-managementsysteem voor een certificering volgens de internationale standaard ISO 14001:2015 aangemeld.